We Understand From The Text That Tsunami

Fatih.co.id

We Understand From The Text That Tsunami
We Understand From The Text That Tsunami

From the text below, we can understand that …. .​

Daftar Isi

1. From the text below, we can understand that …. .​

Jawaban:

C. all the applicant’s documenta must be sent via E-mail

2. from the passage we understand that soil erosian in America?​

Jawaban:ai es gram gud laik

Penjelasan:

3. 1.Tsunami happens because?? 2.What are the impacts of tsunami.? 3.Mention the disturbance of tsunami? 4.From second paragraph we know that 5.The text mostly tells us about

Jawaban:

1.Tsunami are waves caused by sudden movement of the ocean surface due to earthquakes, landslides on the sea floor, land slumping into the ocean, large volcanic eruptions or meteorite impact in the ocean.

2.Tsunamis not only destroy human life, but have a devastating effect on insects, animals, plants, and natural resources

3.A tsunami is a series of enormous waves created by an underwater disturbance usually associated with earthquakes occurring below or near the ocean.

4.[karena gatau certinya jadi maaf kosong]

5.always be careful when near the beach

Penjelasan:

Semoga membantu

4. A CAUTION Dangerous Machine From the text we understand that … A. We are prohibited to watch the machine. B. We must be cautious with the machine. C. We must make the machine not dangerous anymore. D. Only authorized person is permitted to operate the machine​

Jawaban:

A.We must be cautions with the machine

Penjelasan:

semoga membantu 🙂

5. They ………………………. the lessons at that time * does understand wasn’t understand doesn;t understand didn’t understand

Jawaban:

They didn’t understand the lessons at that time.

6. Please find expresing showing that someone understand from the dialog above

Jawaban:

tolong temukan ungkapan yang menunjukkan bahwa seseorang mengerti dari dialog di atas

7. what is the benefit in can get if we understand procedure text well

we know how to do something.we can know how to make things by reading the text

moga membantu ya 🙂

8. read and understand the text below. choose ten past sentences from the text and rewrite them in the spaces provided. get the indonesian equivalent of each soalnya ada 1-10​

Jawaban:

1.Over 350,000 people were evacuated from the affected area.

Bahasa : Lebih dari 350.000 orang dievakuasi dari daerah yang terkena dampak

2. And 353 people were killed during the eruptions, many as a result of pyroclastic flows

Bahasa : Dan 353 orang tewas selama letusan, banyak akibat aliran piroklastik

3. The eruption of Mount Merapi started on Monday, 25 October 2010.

Bahasa : Letusan Gunung Merapi dimulai pada Senin, 25 Oktober 2010.

4. The morning eruptions lasted for 22 minutes while heat clouds flowed into the Krasak and Boyong Rivers and rose 3.5 kilometers (11,000 ft) into the air, drifting westward toward Magelang,

Bahasa : Letusan pagi berlangsung selama 22 menit sementara awan panas mengalir ke Sungai Krasak dan Boyong dan naik 3,5 kilometer (11.000 kaki) ke udara, melayang ke barat menuju Magelang,

5. Yogyakarta’s Adisucipto Airport was closed temporarily between 05:00 to 07:00

Bahasa : Bandara Adisucipto Yogyakarta ditutup sementara antara pukul 05:00 hingga 07:00

6. Residents who were within 15 kilometers (9.3 mi) of the summit were asked to leave and seek a safer place.

Bahasa : Warga yang berada dalam jarak 15 kilometer (9,3 mil) dari puncak diminta untuk pergi dan mencari tempat yang lebih aman.

7. Merapi erupted strongly early Friday morning 4 November 2010.

Bahasa : Merapi meletus kuat awal hari Jumat pagi tanggal 4 November 2010.

8. Due to continuous large eruptions, the BNPB extended the safety zone to a radius of 20 kilometers (12 mi) and Yogyakarta’s airport was closed again for 3 hours in the morning.

Bahasa : Akibat letusan besar yang terus menerus, BNPB memperpanjang zona aman hingga radius 20 kilometer (12 mil) dan bandara Yogyakarta ditutup kembali selama 3 jam pada pagi hari.

9. Volcanic ash fell at Cangkringan district and its surroundings 10 kilometers (6.2 mi) from the crater.

Bahasa : Abu vulkanik turun di Kecamatan Cangkringan dan sekitarnya 10 kilometer (6,2 mil) dari kawah.

10. The mountain continued to erupt until 30 November 2010.

Bahasa : Gunung tersebut terus meletus hingga 30 November 2010.

Mohonmaafjikaadayangsalah

9. 5not surelost your post. From this expression we can understand that the underlined againthe expression ofe giving opiniongiving understanding​

Jawaban:

5 tidak ketinggalan posting Anda. Dari ungkapan ini kita dapat memahami bahwa yang digarisbawahi lagi ekspresi e memberikan pendapat memberi pengertian

10. What does the
word “staff” mean? Select the sentence in the text that helps you understand this word.

Jawaban:

the officers chiefly responsible for the internal operations of an institution or business

a group of officers appointed to assist a civil executive or commanding officer

military or naval officers not eligible for operational command

the personnel who assist a director in carrying out an assigned task

eplural staff ” a member of a staff “

11. 3. By reading the text we understand that the area is …A. unsafe B. beautifulC. not hazardous D. not interesting​

Jawaban:

kalau gak salah. unsafe

12. do you understand the text​

Jawaban:

apakah kamu mengerti teks nya

13. it is very interesting’d. it is useless9.Mr. Roy : Alright, Tsunami is a series of fastmoving waves in the ocean causedby powerful earthquake or volcaniceruption. Do you understand so far?Students : Yes, we understand.”From the text we know that Mr. Roy …………. tothe studentsa. ask for opinionb. check understandingc. giving opiniond. showing attention10.Clara : I think our city is very cold at themoment.”​

Jawaban:

9. B check understanding

Penjelasan:

ditandai dgn kalimat ” do you understand so far?”

14. Arti dari do you understand the text?

Jawaban:

Apa kamu tau teks

Penjelasan:

Munkin

15. we….. (understand) the movie​

Jawaban:

artinya : kami…………..(mengerti) filmnya

16. 3.Rosi:”Do Understand The text? “Susan:​

Yes I understand the text

17. Task1. Make the conclusion from thetopic of our material by your ownwords , proof that you alreadyunderstand the topic of the materialthat you have read, at least 1paragraph2. Make 1 example of proceduretext, you can freely choosesomething that you can do in theprocedure text.For Example it can be seen from thematerial that Miss share to you​

Jawaban:

Tugas

1. Buatlah kesimpulan dari

topik materi kami sendiri

kata-kata, bukti bahwa Anda sudah

memahami topik materi

yang telah Anda baca, setidaknya 1

gugus kalimat

2. Buatlah 1 contoh prosedur

teks, Anda dapat dengan bebas memilih

sesuatu yang dapat Anda lakukan di

Teks Prosedur.

Sebagai Contoh dapat dilihat dari

materi yang Nona bagikan untuk Anda

Jawaban:1. Buatlah kesimpulan dari

topik materi kami sendiri

kata-kata, bukti bahwa Anda sudah

memahami topik materi

yang telah Anda baca, setidaknya 1

gugus kalimat

2. Buatlah 1 contoh prosedur

teks, Anda dapat dengan bebas memilih

sesuatu yang dapat Anda lakukan di

Teks Prosedur.

Sebagai Contoh dapat dilihat dari

materi yang Nona bagikan untuk Anda

Penjelasan:

18. 1.Tsunami happens because?? 2.what are the impacts of tsunami.? 3.mention the disturbance of tsunami? 4.from second paragraph we know that 5.the text mostly tells us about

Jawaban:1. Tsunami happen because? Tsunami occurs when major fault under the ocean floor suddenly slip2. What are the impact of tsunami?A tsunami washes ashore with often disastrous effects such a severe flooding3. Mention the disturbance of tsunami!This disturbance can be an  earthquake, landslide or a volcanic eruption4. From second paragraph we know thatTsunami is undetectable far out in the ocean, but once  it reaches shallow water. This fast traveling wave grows very large. 5. The text mostly tells us about How a tsunami occurs and what can happen because of a tsunami. Semoga membantu:)Maaf kalau salah!Jangan asal hapus jawaban!

19. How can we know the message of the song? *a. From intro of the songb. From the bridge of the songc. From the pre-chorusd. From the title and understand the​

D. From the title and understand the

20. complete the statements based on the text in activity 81.We should understand that life is,……….so that we should …………. 2.In life we will pass through many…….. 3.We have to learn from what we have bee through in life, in order to….. 4.Things will become easier for us if we….. 5.According to the text, the writer suggest we should enjoy every moment, meaning……​

Jawaban:

1.We should understand that life is not easy so that we should struggle 2.In life we will pass through many obstacles 3.We have to learn from what we have been through in life, in order to succeed 4.Things will become easier for us if we are successful. 5.According to the text, the writer suggest we should enjoy every moment, meaning that we have to be grateful for what we have in this life.  

Penjelasan:

Jawaban dicetak tebal dan merupakan materi pembelajaran General Knowledge (pengetahuan umum) terutama tentang kehidupan dalam Bahasa Inggris.

1.Kita harus memahami bahwa hidup ini tidak mudah sehingga kita harus berjuang 2.Dalam hidup kita akan melewati banyak rintangan 3.Kita harus belajar dari apa yang telah kita lalui dalam hidup, agar berhasil 4.Segala sesuatunya akan menjadi lebih mudah bagi kita jika kita berhasil / sukses. 5.Menurut teks tersebut, penulis menyarankan agar kita menikmati setiap momen, artinya kita harus mensyukuri apa yang kita miliki dalam hidup ini.

Jika kita mensyukuri apa yang kita miliki dalam hidup ini dengan belajar / bekerja lebih serius tanpa banyak mengeluh, niscaya Tuhan akan menambah nikmat Nya dalam hidup kita.

Semoga membantu ya.

Video Terkait

Bagikan: